HomeAutomobiliai

Škoda Enyaq – elektrinis automobilis

Škoda Enyaq – elektrinis automobilis

„Škoda Enyaq Coupe iV“ pirkėjai galės rinktis iš trijų galios lygių, dviejų akumuliatorių dydžių, galinių ir visų varančiųjų ratų. „Škoda“ pristatė el

Lietuviški elektromobiliai, kokie jie?
Superautomobilis Koenigsegg Agera
Greičiausias visų laikų STI modelis

„Škoda Enyaq Coupe iV“ pirkėjai galės rinktis iš trijų galios lygių, dviejų akumuliatorių dydžių, galinių ir visų varančiųjų ratų. „Škoda“ pristatė elektrinį kupė krosoverį „Enyaq Coupe iV“, pateikdama išsamią informaciją apie jo transmisiją ir savybes bei parodydama naują maskuojamąją versiją. Pastarasis automobilis yra pirmasis Čekijos markės modelis, sukurtas specialiai elektros pavarai. Jam buvo panaudota naujoji „Volkswagen Group“ platforma MEB, kurios pagrindu jau gaminami elektra varomi hečbekai „Volkswagen ID.3“ ir krosoveriai ID.4.

Škoda Enyaq Coupe iV

„Škoda Enyaq Coupe iV“ turės minkštą kėbulą su nuožulniu stogu, automobilio ilgis – 4563 mm (+4 mm, palyginti su įprastinio „Enyaq iV“ ilgiu), o aukštis – 1617 mm (1 mm mažesnis nei „Enyaq iV“). Plotis (1879 mm) ir ratų bazė (2765 mm) išlieka tokie patys. Dėl naujos kėbulo formos pasipriešinimo koeficientas Cd sumažėjo iki 0,247, o rida padidėjo 15 km – iki 535 km.

Bagažinės talpa – 570 litrų. Pirkėjai gali rinktis iš įvairių „Design Selection“ paketų, kad salone sukurtų atmosferą pagal kiekvieno skonį. „Loft Design Selection“ yra modernus ir jaukus variantas, o „Lodge“ akcentuoja ekologiškas medžiagas, pavyzdžiui, sėdynių užvalkalus, pagamintus iš 40 proc. natūralios vilnos ir 60 proc. poliesterio. Šie sėdynių užvalkalai yra su „Woolmark“ vilnos pamušalu. „EcoSuite“ dizaino pasirinkimą sudaro apmušalai, pagaminti iš odos, raugintos aplinkai nekenksmingu ir saugiu būdu, naudojant alyvuogių lapų ekstraktus.

„Škoda Enyaq Coupe iV“ pirkėjai galės rinktis iš trijų galios lygių, dviejų dydžių akumuliatorių, galinių ir visų varančiųjų ratų. Bazinėje versijoje bus siūloma 62 kWh talpos baterija (naudingoji talpa – 57 kWh) ir 132 kW galios elektros variklis ant galinės ašies. ENYAQ COUPE iV 80 versija taip pat turi galinių varomųjų ratų pavarą, 150 kW elektros variklį ir 82 kWh talpos akumuliatorių (77 kWh naudingosios talpos). Ši versija gali pasigirti didžiausiu nuvažiuojamu atstumu be įkrovimo – daugiau kaip 535 km. Geriausias modelis bus visais ratais varoma „Škoda Enyaq Coupe iV 80x“ versija, kurioje taip pat naudojamas didesnės talpos akumuliatorius, kurio galia siekia 195 kW.

Tikimasi, kad „Enyaq Coupe iV“ bus pradėtas pardavinėti metų pabaigoje. Kainos kol kas neskelbiamos.

Kaip artimiausius „Enyaq“ konkurentus galima vertinti jam techniškai giminingą „VW ID.4“, „Peugeot e-2008“, „Tesla Model Y“ ar būsimąjį „Nissan Arya“.