HomeNaujienos

Periodinis automobilio aptarnavimas, ką pasirinkti?

Kas apima reguliarią automobilio priežiūrą? Reguliariai turėtumėte atvežti savo automobilį, kad būtų atliktas automobilio remontas, taip pat būtų pake

Svarstys pasiūlymą riboti automobilių greitį iki 120 km/val
Viena vyno taurė gali būti lemtinga
TopGear su Jeremy Clarkson startuos po Amazon sparnu su nerealiu biudžetu

Kas apima reguliarią automobilio priežiūrą? Reguliariai turėtumėte atvežti savo automobilį, kad būtų atliktas automobilio remontas, taip pat būtų pakeistos eksploatacinės medžiagos, tokios kaip variklio alyva, radiatoriaus aušinimo skystis, stabdžių skystis, vairo stiprintuvo skystis, valytuvų šluostės ir stabdžių trinkelės. Kai kurioms transporto priemonėms taip pat reikalinga mechaninė priežiūra, pvz., pakeisti uždegimo žvakes, pavarų diržus, paskirstymo diržus ar grandines, oro bei skysčių filtrus, taip pat labai svarbus tepalų keitimas. Diržai ir žarnos laikui bėgant susidėvi. Guminės žarnos gali įtrūkti arba išsipūsti, todėl gali atsirasti nuotėkių, dėl kurių galite įstrigti. Kai jūsų automobilis artėja prie 100 000 mylių, būtina patikrinti radiatoriaus, elektrinių stabdžių ir vairo stiprintuvo žarnas. Padangų profesionalai siūlo įvairias įprastines transporto priemonių priežiūros paslaugas, įskaitant derinimo paslaugas, diržų ir žarnų patikrą ir keitimą. Jei reguliariai atliksite techninę priežiūrą, jūsų automobilis dirbs efektyviau. Išvengsite brangios žalos, kuri gali kainuoti daug daugiau.

Kaip dažnai turėtumėte vežti savo automobilį techninei priežiūrai? Daugelis gamintojų nustato pagrindinę techninę priežiūrą kas 30 000 mylių. Taigi tam tikrus elementus reikėtų apžiūrėti ir prireikus pakeisti nuvažiavus 30 000, 60 000 ir 90 000 mylių. Variklio alyvą reikėtų keisti dažniau, dažniausiai nuvažiavus 7500–10 000 mylių, priklausomai nuo gamintojo rekomendacijų ir nuo to, ar jūsų transporto priemonėje naudojama standartinė ar sintetinė variklio alyva.

Kokie požymiai rodo, kad mano automobilį reikia sureguliuoti? Jei jūsų automobilis neveikia taip, kaip turėtų, pasakykite savo padangų profesionalų technikai, kas vyksta. Jei automobilis dvejoja, neįsibėgėja arba jam sunku užvesti, gali būti, kad reikia sureguliuoti. Pasakykite technikui, ką jaučiate ir girdite, kai automobilis pradeda veikti. Žinoma, jei užsidega kontrolinė variklio lemputė arba greito aptarnavimo variklio lemputė, kuo greičiau nuvežkite automobilį apžiūrai ir techninei priežiūrai. Šiuolaikinių automobilių su degalų įpurškimu – dauguma naujų automobilių šiandien rinkoje – derinimo paslaugos apima uždegimo žvakių ir žvakių laidų valymą arba keitimą, oro filtro ir kuro filtro, taip pat kuro filtro, deguonies jutiklio ir PCV vožtuvo keitimą.