HomePatarimai

3 paprasti būdai kaip sutaupyti degalus

3 paprasti būdai kaip sutaupyti degalus

Nesvarbu ar vairuojate hibridinį ir ekonomišką Honda Civic, Smart ar ištroškusį 4x4, vistiek įmanoma sumažinti suvartojamų degalų kiekį minimaliai, ko

Keičiasi degalų žymėjimas
Ar kokybiškais degalais važinėjame?
Kaip sutaupyti degalų? 10 taisyklių

Nesvarbu ar vairuojate hibridinį ir ekonomišką Honda Civic, Smart ar ištroškusį 4×4, vistiek įmanoma sumažinti suvartojamų degalų kiekį minimaliai, koreguojant jūsų vairavimo stilių ir įpročius.

Prisiminkite keletą patarimų prieš pagriebdami raktus ir užvedę variklį:

Keiskite maršrutą

Jei pastebėjote, jog jūs reguliariai užstringate automobilių kamščiuose, vadinasi tikrai sudeginate nemažai degalų. Na nebent turite automobilį, kuris turi ekologinio vairavimo sistema ECO Assist
arbą tuščiąja eiga dirbančio variklio išjungimo sistemą ( abi šios sistemos integruotos naujajame Honda 5D). Geriausias sprendimas – surasti kelią, kuris aplenktų automobilių spūstis. Galbūt jis bus ilgesnis, tačiau kuro sutaupysite kur kas daugiau. Žinoma, tai ne visada įmanoma, bet galbūt kartais būtų galima rinktis keliavimo laiką ne “piko” metu.

Važiuokite ramiai

Nebūkite agresyvus vairuotojas, antraip jūsų piniginė vėlgi smarkiai patuštės. Kas kartą kai jūs greičiau paspaudžiate akseleratoriaus pedalą arba staigiau patabdote – degalų rodiklis po truputį leidžiasi žemyn. Norint išvengti to, stenkitės išlikti ramūs kelyje ir skirti daugiau dėmesio kas dedasi aplinkui, šitaip galėsite švelniau stabdyti bei pajudėti iš vietos. Be abejo ir jūsų keleiviai bus dėkingi tokiam jūsų vairavimo stiliui.

 

Ištuštinkite bagažinę

Kad ir ką besivežtumėte, krovinį ar keleivį – jis padidina jūsų degalų suvartojimą. Kiekvienas papildomas kilogramas svorio apsunkina variklio darbą, tai gi ištuštinkite bagažinę ir nesivežiokite nereikalingų daiktų, ir tikrai pastebėsite, jog į degalinę užsukti teks vis rečiau.

Taip pat svarbu žinoti, jog  vairuojant automobilį su atitinkamai pripūstomis padangomis, galima taip pat sutaupyti degalų, tad nepamirškite kartas nuo karto vis pasitikrinti savo padangas.

Šitie paprasti keli patarimai jums tikrai padės sumažinti ne vieną litrą degalų.